Bagom Malawi Safari

Lidt om mig selv. Jeg hedder Lars Mark og jeg vil være til rådighed 24/7 under opholdet i Malawi. Jeg er selv dansker og kom til Malawi første gang i juli 1984 for at arbejde ved telefonselskabet her i Malawi.

Min hustru, som er malawianer, og jeg mødtes i Malawi i 1986 og blev gift kort efter. Vi har netop fejret sølvbryllup. Vi har 2 piger, som idag er voksne og bor i Danmark.

Selv boede vi i Danmark i mange år – 22 år, helt præcist. Efter de 22 år mente jeg at det var min tur til at trække sydover for good, og ikke som trækfuglene, for vi bliver hernede. Dog savner vi begge det danske, men har det godt her i Malawi. Der er meget stor forskel på vore 2 hjemlande.

For Malawi er nu mit hjem, og jeg er fuldt og helt overbevist om at vore gæster vil give mig ret når de har været her, at jeg har gjort et godt valg. Og jeg har startet Malawi Safari for at vise “mit Afrika” til andre. Vi bor i dag i et hus i Lilongwe 3. Og jeg har nu tiden og overskuddet til at prøve at vise det Afrika frem, som nu er mit hjem.

Malawi som turistland?

Malawi er ikke kendt som turistland som man ser det med mange andre afrikanske lande. Masseturismen har ikke gjort sit indtog her – og det betyder, at man kan se et noget mere uspoleret Afrika end så mange andre steder. Og det er noget af det, jeg godt kan lide!  Jeg vil gerne drive turisterhverv i det små – og Malawi er mere end velegnet til det. Turisme kan være en god ting for et fattigt land som Malawi – blot det ikke tager overhånd. Det sker alt for nemt – men jeg håber, Malawi går ram forbi.

Toys’r’us – nu også i Malawi

Malawi er naturligvis ikke uden vestlig indflydelse – og det er der vel heller ikke ret mange lande, der er? At Malawi trods alt henter ting udefra illustreres blandt andet af billedet her ved siden af. Vi så det i vejkanten på en tur – og kunne ikke stå for det. Det måtte fotograferes. En af de ting, man har tid til på sådan en tur. Vi formoder, at det er legetøj, de sælger?