Afrika for begyndere

Malawi bliver mange gange kaldt “Afrika for begyndere”. Blandt andet har Lonely Planet brugt betegnelsen – at Malawi var “Afrika for begyndere” – altså der, hvor man kunne se det oprindelige Afrika. Ikke at nogen skal have patent på det – der er sikkert andre lande, der gerne vil påberåbe sig det samme.

Hvor oprindeligt noget er,  har i dette tilfælde mest at gøre med, hvor meget Vesten har været inde at præge landet. Vi kan sagtens synes at noget er meget anderledes eller fremmedartet – og alligevel er det mest af alt et produkt af udefrakommende indblanding. Malawi har en fantastisk og meget varieret natur og yderst venlig lokalbefolkning – og lever fuldt op til betegnelsen “Afrika for begyndere”.

Malawi er nemlig ikke et af de mest kendte afrikanske rejsemål. Men det bliver det ikke mindre interessant af – tværtimod. Malawi har på mange områder ikke haft den samme indblanding som så mange andre lande. På den måde er mere af det oprindelige blevet bibeholdt.

Turismen i Malawi

Det ville være forkert at sige, at der ingen turisme er i Malawi – det er der nok ikke mange lande, der kan sige sig fri for. Men masseturismen har ikke gjort sit indtog – endnu. Og man kan selvfølgelig håbe, at landet – måske på grund af dets ringe størrelse – slipper for masseturismens indtog.

Til gengæld vil jeg gerne bringe turister til landet og vise det, jeg opfatter som det rigtige Afrika. I troen på, at det må være noget andet, man ser, når en, der bor i landet og elsker det, viser det frem – end når et rejsebureau gør det?

Jeg vil gerne vise landet frem. Før det er for sent – var jeg lige ved at sige…