Dyreliv

Malawi har et rigt dyreliv, som også skal ses når man kommer til landet. Alle de dyr, som Afrika er kendt for – dem har vi også her. Vi kommer til at se masser af dyr på turen – omend måske ikke de store horder, man ellers ser på safariture. Vortesvin med smågrise

Men det giver os muligheden for at komme lidt tættere på.

Malawi er nemlig velsignet med en rig mangfoldighed af flora og fauna og har ikke mindre end ni nationalparker eller naturreservater. Mere kendte nabolande har dem måske nok i større antal. Men til gengæld oplever du, det mere uspolerede dyreliv i et land som Malawi. Og det er vel ikke altid et spørgsmål om, hvor mange elefanter, man har set? Her er det kvalitet frem for kvantitet!

Flodhesten går kun sjældent på land men det er lyst

Flodhesten går kun sjældent på land men det er lyst

Man skulle måske snarer sige “næsten alle dyrene, for de store katte er der – men det er ikke hver dag, man ser dem.

Hyænen er den mest almindelige af de andre store rovdyr og kan blive opdaget i alle de beskyttede landområder. Sjakaler findes, men slet ikke med samme hyppighed.

Fiskeørn i træets top

Fiskeørn i træets top

Sorte næsehorn er kommet tilbage og kan ses i Liwonde og Majete. Der er masser af elefanter i landet – også mange forskellige steder. Flodheste er talrige i Malawi og er almindeligt ses mange steder – endda i store flokke. Krokodiller vildsvin er ligeledes at finde mange steder. Bøfler og Zebra’er ses også – men ikke i samme antal. Der findes desuden aber og bavianer i landet.

Malawi har et fantastisk udvalg af fugle med over 650 registrerede arter spredt over de forskellige landskaber. Så for fugleelskere er der virkelig noget at gå efter.

Dem, der interesserer sig for fisk, kan ikke undgå at kende Malawi. Hovedparten af ​​de ca. 700 fiskearter, der findes i Lake Malawi, er cichlider.