Kultur

Malawis kultur er meget forskelligartet. Malawianerne er efterkommer af forskellige stammefolk med hver deres kultur. Malawis folk har mange etniske grupperinger – blandt andet  Chewa, Nyanja, Ngoni og Ngonde.

Den mest markante af grupperne er Chewa, der udgør den største del af befolkningen. Dertil kommer indvandrere fra vestlige lande – mest Europa og Asien. De er primært bosat i byerne.

Malawi har en befolkning på over 13 millioner mennesker – de fleste af dem er stadig bosat i landdistrikterne.

Den mest dominerende religion i Malawi er Kristendommen – flertallet som protestanter, men også Katolicismen er stærkt repræsenteret. Kristendommen er importeret af det britiske kolonistyre, der tidligere herskede i landet. Selvom kristendommen udgør en vigtig del af Malawis religiøse billede, har malawianerne – som man ser det så mange andre steder i verden – fået plads til egne traditioner i religionen.

Selvom Malawis mænd hævder at være kristne, praktiseres polygami blandt andet stadig. Ligesom Malawi’s kristne stadig søger hjælp hos de traditionelle healere mv. En anden, ikke ubetydelig – religion i Malawi, er islam. Da der er en del muslimer i  landet – som så mange andre steder i verden – praktiseres Islam også.