En ikke uvæsentlig ting når du vil rejse til Afrika, er dine rejsevaccinationer. Der er sygdomme, som du skal være beskyttet imod. Du kan enten blive vaccineret hos egen læge eller på en klinik, der har specialiseret sig i dette. Prisen på vaccinationerne bliver omtrent den samme.
Spar penge på vaccinationerne
Der er dog en mulighed for at slippe billigere. Er man medlem af sygesikringen Danmark, kan man nemlig få betalt halvdelen af prisen på vaccinationerne – uanset, hvor man har fået dem foretaget.
Hepatistis A
Du skal vaccineres mod hepatitis A. Dette skal gøres senest 2 uger før du tager afsted. Det er altså ikke noget, man skal få ordnet i sidste øjeblik. Er det svært at få en lægetid, kan du få det gjort på en klinik.
Stivkrampe/Difteri
Desuden skal du være vaccineret mod stivkrampe/difteri. Mange har allerede denne vaccine, men hvis du ikke har den, er det vigtigt, at du bliver vaccineret. Har du ikke fået den inden for de sidste 10 år, er det på tide.
Malaria
Malaria er en rimeligt almindelig sygdom i Afrika, så også den skal du beskyttes imod. Man kan dog ikke blive vaccineret mod Malaria. Man skal tage malariamedicin både før under og efter opholdet i landet. Der er forskellige slags medicin mod Malaria. Hvilken der er bedst for dig skal du snakke med lægen om.
Tuberkulose
Desuden er det en god ide, at være vaccineret mod Tuberkulose. Sygdommen har fået en opblussen de senere år i kølvandet på Aids. Tuberkulose er her en følgesygdom til Aids – aidspatienterne får nemmere tuberkulose pga. nedsat immunforsvar. Har du som barn fået den såkaldte Calmettevaccination, som man en overgang gav alle børn, er du beskyttet for livstid. Er du i tvivl, kan lægen tage en prøve, der vil vise, om du er beskyttet.
Er AIDS en risiko?
Når man tænker på Afrika og sygdomme, tænker mange på Aids. Aids er dog ikke noget, man skal frygte på rejsen – som turist er din risiko yderst begrænset.