Værd at vide

En stribe ting, der er rare at vide for dig, der vil rejse til Malawi:

Betalingsmåder

Møntfoden i Malawi er Kwacha. Mange steder vil man skulle betale med kontanter, så medbring i første omgang dollars, som nemt omveksles i enhver bank. Visa- eller Mastercard er ligeledes en god ide. Mange steder er de dog ikke gangbare som betalingsmiddel, men det er praktisk at bruge dem til at hæve penge (i lokal valuta). Kontantautomater er meget udbredte.

Medicin

Tager man receptpligtig medicin, skal man sørge for at medbringe den. Husk det endelig, man kan langtfra være sikker på at kunne købe noget tilsvarende i Malawi.

Drikkevand

Som så mange andre steder, kan det ikke anbefales at drikke det vand, der kommer ud af hanen. Men det er muligt at købe drikkevand på flaske. Det er ikke særligt dyrt – set med danske øjne. Vandhanevand, der er kogt, vil også kunne drikkes.

Travel light

Man kan sagtens forestille sig tusind ting, som der kunne blive brug for. Det anbefales af være selektiv. For meget bagage er mere en byrde end en fordel. Så pas på, for megen bagage kan både blive for meget at slæbe og for meget at overskue. Der er ikke meget, man ikke kan købe i Malawi. Der kan tilbydes tøjvask på samtlige destinationer.

Tidszoner

Selvom det er en lang rejse fra Danmark til Malawi, flytter du dig ikke ret meget i tid. Kun  1-2 tidszoner – alt efter om det er sommertid eller vintertid. Vi er 1 time foran dansk normaltid. Dette er vigtigt, for det gør, at du slipper for jetlag. Det er naturligvis stadig en lang rejse, hvor man måske ikke får for megen søvn. Men jetlag er der ikke tale om.

Kommunikation

De fleste rejsende vil gerne holde kontakt hjem til familie og venner. En almindelig mobiltelefon med udlandstelefoni vil sagtens kunne både ringe og sms’e hjem. Men regn med en minutpris på over 5 kr og en sms-pris på 2-3 kroner fra en dansk mobiltelefon. Det er også en mulighed at få fat i et lokalt sim-kort – hvilket vi naturligvis er behjælpelig med. Desuden kan der stilles en telefon med Malawiansk sim-kort til rådighed. Her er taksterne noget lavere. Og I vil blot betale for forbruget.

Har man en computer med sig, har mange hoteller Wi-Fi. Så kan man evt. sende meddelelser via Facebook, web-sms eller Skype. Ellers regn med at venner og familie er tilfredse med i første omgang at vide, at I er i live og har det godt. Her er en sms nok til at berolige de fleste.

Specielle ønsker

Har I specielle ønsker til rejsen? Hensyn, der skal tages eller ting, der skal arrangeres? Så er det en god ide, at I kontakter mig i god tid. Jo tidligere jeg får det at vide, jo lettere er det at arrangere det.